Logo bg.yachtinglog.com

16 най-популярни туристически атракции в Дъблин

Съдържание:

16 най-популярни туристически атракции в Дъблин
16 най-популярни туристически атракции в Дъблин

Ada Peters | Редактор | E-mail

Видео: 16 най-популярни туристически атракции в Дъблин

Видео: 16 най-популярни туристически атракции в Дъблин
Видео: Достопримечательности БОЛГАРИЯ 2023 🇧🇬 Замок Равадиново, Варна: Каменный лес, Золотые пески: Аладжа 2024, Март
Anonim

Живеейки в широк залив, Дъблин се намира между тях Howth на север и крайбрежието на Dalkey на юг. Река Liffey, която се влива в пристанището, разделя града на две. Няколко моста са разположени на север-юг, най-известният от които е "О'Конъл Бридж". Преди Деня на независимостта Дъблин беше веднъж вторият град на Британската империя, грациозната грузинска архитектура и живописните паркове, носещи удостоверение за затруднено наследство. Ирландия е дала на света такива известни литературни фигури като Йейтс, Бекет, Джойс, Шоу и Уайлд. Наречен a Град на литературата на ЮНЕСКО през 2010 г. писмената традиция на Дъблин се простира на 800 г. с Книгите на Кел, който вече е на постоянна изложба в Тринити Колидж, Въпреки че Дъблин се разраства, вместо да се извисява, центърът на града лесно може да бъде разгледан пеша, а удобната транспортна мрежа ще ви отведе навсякъде, където искате да отидете.

Вижте също: Къде да останете в Дъблин

1 Тринити Колидж и колеж зелено

Тринити Колидж и колеж зелено
Тринити Колидж и колеж зелено

Тринити Колидж е може би най-доброто място, за да започнете вашето турне в Дъблин. Той е в сърцето на столицата, пълен с невероятна история и е най-старият университет в Ирландия, основан през 1592 г. от кралица Елизабет I. Заемайки завидния 40-акра местност, Тринити запазва част от древното си усамотение от калдъръмени площади, градини и паркове и е известен в цял свят за събирането на огромни съкровища. Те включват, на постоянно изложение, осветен ръкопис от IX в Книгата на Келс, Книгите на Дъроу и Армаг и древна ирландска арфа. Безценните артефакти се изобразяват в съкровищницата и вдъхновяващият 18-ти век Двойна стая, в която се помещават повече от 200 000 от най-старите книги на Тринити и се провеждат редовни литературни изложби.

Троица е рай в иначе оживен район. Алумни през вековете включват такива като Джонатан Суифт (най-известен като автор на Gulliver's Travels), Оскар Уайлд, Брам Стокър (автор на Дракула) и драматург Самуел Бекет. Посредством дървена арка, вие веднага се върнете във времето. Зелените зелени тревни площи, сгради от 18-ти и 19-ти век и калдъръмени пътеки напомнят за по-нездравословна възраст и изтръпват усещането за притиснати академични среди. Най-добре е времето Ви да посетите, тъй като сградите, отворени за обществеността, могат да станат претъпкани по време на пиковия сезон. Както и да се вземат в трябва да видите забележителности да направят време да се отпуснете и просто да се насладите на атмосферата. От другата страна на колеж по "Колеж Грийн" е старият парламент на Ирландския парламент, който сега е клон на банката на Ирландия.

Часове: Отворено понеделник - събота 9:30 - 17:00 ч., Неделя (май - септември) от 9,30 до 16,30 ч., Неделя (октомври - април)

Допускане: Възрастни € 9, възрастни и студенти € 8, деца (под 12) безплатно

Адрес: Тринити Колидж, Колидж Грийн, Дъблин 2

Тринити Колидж на Дъблинска карта
Тринити Колидж на Дъблинска карта

2 Графтън Стрийт

Grafton Street Bea / снимка промяна
Grafton Street Bea / снимка промяна

Кратка южна разходка от Trinity College ви отвежда до най-престижното място за пазаруване в Дъблин - Grafton Street. Статуята на Моли Малоун седи на дъното на улицата, така че е невъзможно да пропуснете. Този еклектичен участък бръмчи сутрин, обед и нощ и е магнит за бункери, от класически квартети до традиционни плейлисти и певци-композитори. Много известни групи и музиканти дадоха импровизирани изпълнения тук, включително Bono на U2. Освен букмейкърите, ще откриете широк спектър от бутици, бижутерийни магазини и универсални магазини, включително луксозни магазини Браун Томас, Много биха казали, че бижуто в короната е Ориенталското кафене на Беули, институция в Дъблин на това място от 1927 година насам. Ако сте на пазаруване, добре си заслужавате леко отклоняване на изкуството Powerscourt Townhouse Center със своите дизайнерски магазини и модерни места за ядене.

Bewley's Café - Отворено 8: 00-10: 00 Понеделник-Сряда, 8: 00-11: 00 Четвъртък-Събота, 9: 00-10: 00 Неделя

Адрес: Улица Графтън 78/79, Дъблин 2

Официален сайт: https://graftonstreet.ie/

3 Свети Стивънс Грийн

Свети Стивънс Грийн
Свети Стивънс Грийн

След като ядете напълнете Ориенталското кафене на Bewley, лесно се разхождате до върха на ул. "Графтън" Fusilier's Arch, основният вход към Зеленият Свети Стефан, Грузински сгради обграждат "Зеленото" (както е известно на местно ниво), въпреки че някои от тях за съжаление паднаха край пътя по време на реконструкцията, главно през 60-те, 70-те и 80-те години. 22 акра парк е Дъблин скъпоценен камък и оазис на спокойствие далеч от шума и суетата на центъра на градския живот. Когато времето позволява, трябва да направите, както местните хора правят и да се простират на тревата за известно почивка и релаксация, или да вземете обяд за пикник. Непорочни цветни лехи ограбват моравите. Също в парка има украсен фонтан в центъра му, мост над езерото с патица и детска площадка. Между другото, паркът е бил сцена на горчива битка по време на въстанието от 1916 г., но двете страни се съгласиха, че военните действия трябва да спрат, докато паркът захранва патиците.

Часове: Отворено през цялата година Понеделник-сряда 7.30 часа, неделя и празник 9.30 часа, градините се затварят според дневните часове

Допускане: Безплатно

Адрес: Свети Стефан Зелен, Дъблин 2

4 Избор на редактора Малкият музей в Дъблин

Малкият музей на Дъблин Уилям Мърфи / фото модифициран
Малкият музей на Дъблин Уилям Мърфи / фото модифициран

Няколко минути разходка Fusilier's Arch, на върха на Доусън Стрийт е задължително за онези, които се интересуват от начина, по който Дъблин и неговите хора са живели и са се развили през миналия век.Джеймс Джойс изведнъж каза, че "в конкретния случай се съдържа универсалната", която справедливо обобщава етиката на това съкровище. В дребните принадлежности на хората, историята наистина е голяма. Открит през 2011 г. в резултат на призив за почетни мемоари и артефакти, музеят премина от силни страни към сила и сега е домакин на редица временни изложби и събития, както и постоянни инсталации, включително U2 ретроспективен с експонати, дарени от членове на групата. Други третирания включват канала, използван от Джон Ф. Кенеди когато се обърна към двете къщи на Ирландски парламент (Oireachtas) през юни 1963 г.

Часове: Отворено понеделник-неделя от 9.30 до 17 часа, четвъртък от 9.30 до 20 часа

Прием: възрастни € 7, възрастни (над 65 години) € 5,50, студенти / под 18 € 4,50,

семейство € 14 (до 2 възрастни и 3 деца), деца до 3 години безплатно

Адрес: 15 Зелен Стефан Зелен, Дъблин 2

Официален сайт: www.littlemuseum.ie

5 Улица Kildare и музеи на парламента

Сградата на правителството на Dail
Сградата на правителството на Dail

От Малкия музей на Дъблин, един ловец през миналото легендарно Хотел Шелборн ще ви отведе до върха на улица Kildare, дом на Ирландски парламент (Dáil Éireann) отляво. Парламентът някога е бил известен като "Kildare House", след като Джеймс Фицджералд, Ърл на Килдаре, поръчал строежа си през 1745 г. и се стремил да създаде гранджанско имение, за да отрази социалния си статут. Когато става Дюк от Лейнстър през 1766 г., къщата е преименувана Лейнстър Хаус, От другата страна е клон на Национален музей на Ирландия (Археология) с изключителни постоянни изложби, включително златото на Ирландия, праисторическата Ирландия, колекцията Викинг и Министерството на финансите, включително великолепните Ardagh Chalice, Ако се интересувате от литература, трябва да посетите Национална библиотека близко до него, което има постоянен W.B. Изложение Йейтс.

Часове: Национален музей (археология) отворен от 10:00 до 17:00 часа вторник, събота, от 2 до 5 часа в неделя

Изложби на Националната библиотека - Отворен понеделник-сряда 9.30am-7.45pm, четвъртък-петък 9.30am-4.45pm, събота 9.30am-4.45pm, неделя 13.00-1.45pm

Допускане: Безплатно

Адрес: Улица Kildare, Дъблин 2

www.museum.ie

  • www.nli.ie
  • 6 Националната галерия на Ирландия

    Националната галерия на Ирландия mukund76 / снимка е променена
    Националната галерия на Ирландия mukund76 / снимка е променена

    Правният завой в края на улица Kildare ще ви отведе до хотела Национална галерия на Ирландия с входове на Клеър Стрийт и Merrion Square West. Намирането на най-добрата колекция от ирландско изкуство в света, заедно с изключителна колекция от европейско изкуство от Средновековието до наши дни, това е задължително, докато се намирате в столицата. Галерията се открива през 1864 г. с добавени крила през 1903 г., 1968 г., а най-наскоро - през 2002 г. Колекциите включват музея Йейтс, седем стаи, посветени на ирландското изкуство, италианските художници, Шоу и бароковата зала. Галерията, разположена на четири нива, редовно организира впечатляващи временни изложби и има отлично кафене, популярно сред местните жители и посетителите.

    Часове: Отворено понеделник-сряда 9.30am-5.30pm, петък-събота 9.30am-8.30pm, четвъртък 12.00 часа-5.30pm

    Допускане: Безплатно

    Адрес: Клеър Стрийт & Мериън Скуеър, Дъблин 2

    Официален сайт: www.nationalgallery.ie

    7 Merrion Square

    Merrion Square Уилям Мърфи / снимка промяна
    Merrion Square Уилям Мърфи / снимка промяна

    Излезте от главния портал на Националната галерия и сте на Merrion Square. Съставен от великолепни частни къщи и офиси, това е може би най-великолепният грузински площад в Дъблин и е в безброй картини и пощенски картички на града. В центъра му е красив парк с жива статуя на най-колоритния писател и известен Дъблин остроумие, Оскар Уайлд, Приятна разходка из площада е пътуване назад във времето до грузинската епоха. Може да забележите, че най-горните прозорци в много сгради са по-малки от тези надолу. Това беше направено, за да се създаде оптична илюзия, че къщите са по-високи от тези, които наистина са. В събота и неделя местните художници очертават периметъра на парка и показват картините си на парапетите.

    Часове: Отворете ежедневно през деня

    Допускане: Безплатно

    Адрес: Merrion Square, Дъблин 2

    8 GPO (General Post Office)

    GPO (General Post Office)
    GPO (General Post Office)

    O'Connell Street, главната артерия на Дъблин, е дом на емблематичния GPO (Пощенска служба), построена през 1814 г. Проваляното въстание от 1916 г. започва тук, а дупките на куршуми все още клатят неокласическия портик. Вътре, Пощенски музей се помещава изложбата Letters, Lives & Liberty, включваща въстание от 1916 г. и копие от Прокламацията за независимост.

    Часове: Отворено от понеделник до събота от 10:00 до 17:00 часа, затворени в неделя

    Допускане: 2 евро

    Адрес: Улица О'Конъл, Дъблин 1

    9 Центърът на Джеймс Джойс

    Центърът на Джеймс Джойс Уилям Мърфи / снимка, променена
    Центърът на Джеймс Джойс Уилям Мърфи / снимка, променена

    На около осем минути пеша от хотела GPO, в красива грузинска къща е Джеймс Джойс Център основана от ирландския сенатор, еднократния кандидат за президент и известния учен на Джойс, Дейвид Норис. Музеят е посветен на всички неща на Джойске и въпреки че писателят никога не е живял в имота, той е имал връзка с него чрез реалния живот, характерен в Одисей, проф. Денис Дж. Магини, който ръководи академия за танци тук. Сградата бе осъдена през 80-те години, но в крайна сметка беше спасена и възстановена чрез кампания, ръководена от Дейвид Норис.

    Часове: Отворено понеделник-събота от 10:00 до 17:00 часа, неделя от 12 часа на обяд до 17:00 часа, извън сезона и почивните дни

    Допускане: Възрастни € 5, възрастни / студенти € 4

    Адрес: ул. "Северна голяма Джордж", Дъблин 1

    Официален сайт: https://jamesjoyce.ie/

    10 Национален музей на Ирландия - декоративни изкуства и история (Collins Barracks)

    Национален музей на Ирландия - декоративни изкуства и история (Collins Barracks)
    Национален музей на Ирландия - декоративни изкуства и история (Collins Barracks)

    Първоначално армейски казарми, Националният музей на Ирландия - декоративни изкуства и история, открит през 1997 г. Колекциите включват сребро, керамика, бижута, мебели, ирландска модна мода и изложби, изследващи ирландската военна история. Има няколко други постоянни изложби, включващи ретроспекция на модерния дизайнер Ейлийн Грей, ирландското сребро от 17-и до 20-ти век, азиатското изкуство, ирландските мебели и войниците и началниците, които показват исторически военни артефакти и униформи.

    Часове: Отворено вторник - събота 10:00 - 17:00, неделя от 14:00 до 17:00 часа, затворено в понеделник

    Допускане: Безплатно

    Адрес: Коллинс Баракс, улица Benburb, Дъблин 7

    Официален сайт: https://www.museum.ie/Home

    11 Феникс Парк и Дъблин Зоопарк

    Феникс Парк и Дъблин Зоопарк
    Феникс Парк и Дъблин Зоопарк

    На 18 минути пеша от Collins Barracks се намира Дъблинският зоопарк в парк Phoenix. Това е най-големият затворен градски парк в Европа - около 1750 дка, което е изненадващо, като се има предвид, че Дъблин е сравнително малка столица. Стотици еленчета обикалят парка, президент на официалната резиденция на Ирландия (Áras an Uachtaráin) е тук заедно с Deerfield, красив дом от 18-ти век до американския посланик в Ирландия. Има Център за посетители разположен близо до кулата от 17-ти век, Замък Аштън, за тези, които искат да разберат повече за парка и околностите му. В далечината Castleknock Gate край и на около 78 акра стои величествено Къщата на фермата датиращи от 1800 г. и закупени от ирландската държава от семейството на Гинес през 1999 г.

    За поколения на дъблинците и тези, които идват от чужбина, основната теглилка е Дъблин зоопарк, който привлича повече от един милион посетители годишно, датира от 1830 г. и е вторият най-стар зоопарк в Европа. Едно пътуване до зоологическата градина е само ден. Сред останалите редки и екзотични животни са азиатски лъвове, азиатски слонове, влечугова къща, орангутанска ограда, морски лъвове, тигри, хипопотами, прилепи и пингвини. Удобствата включват ресторанти, детски площадки и семейна ферма.

    Часове: Phoenix Park - Отворено ежедневно от 7:00 до 11:00 ч., Посетителски център - Отворен юни-октомври 10:00 - 18:00, сезонни вариации, Зоопарк в Дъблин - Отворено всеки ден от понеделник до събота от 9:30 до 18:00 часа, неделя от 10:30 до 18:00 ч.

    Прием: възрастен 16,50 евро, под 16 години 11,80 евро, възрастни 12,80 евро, под 3 години безплатно

    местоположение: Phoenix Park, Дъблин 7

    Официален сайт: www.dublinzoo.ie

    12 Kilmainham Gaol

    Kilmainham Gaol
    Kilmainham Gaol

    Забраненият галоп (затвора), датиращ от 1789 г., наистина е известен район в историята на ирландския национализъм. Тук лидерите на бунтовниците от 1916 г. са били първо задържани и след това екзекутирани за това, което се смятало за акт на висока измяна. Изложението в модерна зала дава представа за условията и очертава борбата за ирландската независимост. В останалата част от затвора има отлични обиколки с екскурзовод, които обхващат ирландската история от 1796 до 1924 година. Дворът на Stonebreaker's със сигурност ще изпрати трептения на гръбнака, тъй като това е мястото, където лидерите на въстанието се срещнаха със своята трескава съдба.

    Часове: Отворено понеделник-събота от 9.30 до 17.30 часа, неделя от 10.00 до 18.00 часа

    Допускане: възрастни € 6, възрастни € 4, дете / студент € 2

    Адрес: Inchicore Road, Дъблин 8

    13 Катедралата "Христос"

    Християнската църква Катедралата Уилям Мърфи / снимка е променена
    Християнската църква Катедралата Уилям Мърфи / снимка е променена

    Възстановен през 19-ти век и доминиращ около околността, Християнската църковна катедрала е построена на мястото на първата църква в Дъблин, основана през 1028 г. и изработена от дървен материал. Големият кораб има великолепни готически арки, а тук можете да видите реплика от 14-ти век на гробницата на легендарния норвежки завоевател Strongbow, който е погребан някъде другаде в катедралата. Фрагментът, който се намира настрани, се казва, че е част от оригиналната гробница и има псевдоним "син на Стъргона". Части от огромната крипта, която минава по дължината на сградата, датират от 13-ти век.

    Часове: Отворено 10: 00-5: 00 ежедневно (6 часа лято)

    Допускане: Възрастни € 6, очаква се дарение - криптата на катедралата и съкровищницата

    Адрес: Крайстчърч Плейс, Дъблин 8

    Официален сайт: www.christchurchdublin.ie

    Християнска църква Катедралата Карта
    Християнска църква Катедралата Карта

    14 Катедралата Свети Патрик

    Катедралата Свети Патрик
    Катедралата Свети Патрик

    Само на 7 минути пеша от катедралата "Христос", катедралата "Св. Патрик" е националната катедрала на Ирландската църква. Традицията е, че тук, св. Патрик кръщавал конвертетите на християнството през 450 г. сл. Хр. Както и в Крайстчърч, оригиналната сграда била дървен материал. През 1192 г. е основана и издигната друга каменна камбанария. Малко повече от един век по-късно се извърши друга реконструкция и статутът й се повиши до този на катедралата. През вековете се случва много разкрасяване, най-вече в средата на 1700 г., когато е построена камбанарията, и в края на 1800 г., когато имаше значителни ремонти. Авторът и сатиристът на Gulliver's Travels Джонатан Суифт (1667-1745 г.), който е бил декан на Сент Патрик в продължение на 35 години, е влязъл в гробница вдясно от входа до дългогодишната си любов "Стела" (Хестър Джонсън 1681-1728).

    Часове: Отворено от понеделник до петък от 9:00 до 17:00 часа, събота от 9:00 до 18:00 часа (ноември-февруари от 9:00 до 17:00 часа)

    Допускане: възрастни € 5.50, възрастни и студенти € 5.50, групови цени

    Адрес: Свети Патрик, Дъблин 8

    Официален сайт: www.stpatrickscathedral.ie

    Дъблин - Карта на катедралата Свети Патрик
    Дъблин - Карта на катедралата Свети Патрик

    15 Дъблинския замък и библиотеката на Честър Бийти

    Дъблинския замък и библиотеката на Честър Бийти
    Дъблинския замък и библиотеката на Честър Бийти

    Дъблинският замък е бил обект на централна администрация през 700-те години на британско управление до 1922 г. Замъкът е видял много прилики: средновековна крепост, заместник-царствен съд и функция на правителството. През 1534 г. ирландският бунтовник Силкън Томас (така нареченият му дрехи) започва атака и обсажда замъка. Понастоящем замъкът се използва предимно за церемониални поводи, изложби и дори концерти. Странните апартаменти са отворени за посетители и има редица музеи, които можете да разгледате, включително Библиотека и галерия "Честър Бийти".

    Музеят, основан през 1953 г. от американец, живеещ в Дъблин, Честър Бийти, се отличава с изискана колекция от ориенталско изкуство и няколко колекции от ръкописи, книги и древни текстове. Сред съкровищата са Френската книга за часовете от 14-ти и 15-ти век и молитвената книга, която принадлежеше на Филип II на Испания; произведения на далекоизточното изкуство; Ислямски щампи; Санскритски ръкописи (12-ти и 13-ти век); Индийски миниатюри; и вавилонски глинени таблетки (2500-2300 г.пр.н.е.). Съществуват също европейски средновековни и ренесансови ръкописи, египетски папирусни текстове, копия на Корана и Библията. Будистки картини и турски и персийски миниатюри също са на дисплея, както и дървени блокчета от Япония и китайски драконови роби.

    Часа: Дъблинския замък - Отворено от понеделник до петък от 10:00 до 16:00 часа, събота-неделя от 14:00 до 16:00 часа Библиотека Честър Бийти - Отворено от понеделник до петък от 10:00 до 17:00 ч. Май-Септември, Вторник-Петък 10: 00-17: 00 Октомври-Април, Събота 11: 00-17: 00 Неделя: 13: 00-17:

    Допускане: Самообучени обиколки, възрастни - € 4.50, студенти и възрастни € 3.50, под 12 години € 2, под 6 години безплатно, Библиотека Честър Бийти - Безплатно

    Адрес: Dame Street, Дъблин 2

    www.dublincastle.ie

  • www.cbl.ie
  • Дъблинска карта на замъка
    Дъблинска карта на замъка

    16 Dalkey / Killiney

    Далки / Уилям Мърфи /
    Далки / Уилям Мърфи /

    Трябва да видите и, изненадващо, само 25 минути пътуване на юг от DART (леката железопътна мрежа на Дъблин) от центъра на града е Dalkey и една крачка по-нататък, Killiney, въпреки че и двата района лесно могат да бъдат проучени от град Dalkey. Препоръчва се да слезете на по-ранната спирка, тъй като там има отличен център за посетители Замъкът Далки, който включва информация за района, исторически и културни изложби и най-доброто от всичко, изпълнения на живо на театър като част от забавно обиколка с екскурзовод, която оразмерява височините на крепостните крепостни стени. Далки беше някога основният търговски пункт на източното крайбрежие на Дъблин, а пристанището на Колимор Роуд беше мястото, където средновековните товарни кораби можеха да разтоварват стоките си. От другата страна на пристанището е спиращ дъха остров Далки, а наблизо разходка от около 15 минути ви води до Vico Road с прекрасна гледка към залива Killiney. За повече панорамни гледки, продължете до върха на хълма Killiney, обществен парк, в който се намират много видове диви животни и птици.

    Часове: Замъкът Далки - Отворено от понеделник до петък от 10:00 до 17:00 ч., През уикендите от 11 до 17:00 ч., Затворени във вторник

    Допускане: Възрастни € 8.50, възрастни и студенти € 7.50, под 12 години € 6.50, под 4 години безплатно

    Адрес: Castle Street, Dalkey, Ко Дъблин

    Официален сайт: www.dalkeycastle.com

    Къде да останете в Дъблин за разглеждане на забележителности

    Ако посетите Дъблин за първи път, най-добрият район за престой е в центъра на града. Повечето от най-добрите туристически атракции се намират на кратка разходка един до друг в тази компактна и лесно проходима област, включително Тринити Колидж, Зелената Св. Стефан и Графтън Стрийт. Ето няколко високо оценени хотели в това удобно и централно място:

    Луксозни хотели: На кратка разходка от улица Grafton, хотел Merrion с дневен спа център, плувен басейн и ресторант с две звезди Michelin се намира в четири възрожденски грузински градски къщи. Хотел Radisson Blu Royal, само на метри от катедралата Свети Патрик и Дъблинския замък, нанася модерна нотка с елегантен интериорен дизайн и просторни стаи за гости. В сърцето на Grafton Street, The Westbury е популярен със своя прекрасен персонал и луксозен лукс.

  • Хотели в средностатистически район: В сърцето на Дъблин, на пешеходно разстояние от всички основни туристически атракции, хотел Morrison, хотел DoubleTree by Hilton, гледа към река Liffey и има светъл и съвременен интериор. От другата страна на реката, на модерно място близо до Grafton Street, бутиковият Drury Court Hotel предлага уютни стаи, а апартаментите в съседна сграда са чудесни за семейства. Елегантно обзаведени и потопени със светлина, хотел Gibson е малко по-далеч от центъра на града, но градският транспорт е наблизо и това е чудесен избор, ако планирате да вземете концерт в прилежащата 3Arena.
  • Бюджетни хотели: Разположен на кратко разстояние пеша от улица Графтън и Сен Стефан Грийн, хотел Dublin Citi предлага стаи с изгодна цена с удобни легла, разположени в близост до множество оживени развлекателни заведения. На около 15 минути пеша от центъра на града, семейно управляваният хотел Dergvale предлага малки, но пенливи чисти стаи, а хотел Celtic Lodge Guesthouse предлага компактни, чисти стаи на кратко разстояние от всички забележителности на града.
  • Съвети и екскурзии: Как да се възползвате максимално от посещението си в Дъблин

    Вижте забележителностите и спестете пари: Ако пътувате до Дъблин и планирате натоварен график за разглеждане на забележителности, опция за най-добра цена е Дъблинският пропуск за свобода: транспорт и разглеждане на забележителности. Валиден за 72 часа, пропускът включва трансфери от летище, автобусна обиколка на хоризонта на Дъблин Грийн, автобусен транспорт в централен Дъблин през деня и отстъпка при влизане в избрани забележителности.

  • Дневни екскурзии: Невероятната природа, историческите забележителности и традиционните ирландски градове се намират на кратък хоп от Дъблин, а организираното турне е удобен начин да ги разгледате, без да се притеснявате как да стигнете до там. Отпуснете се в луксозния треньор и вижте една от най-спиращите дъха природни забележителности на Ирландия на пътешественото пътешествие на пътешествията Moher Day Trip, което също включва възможност за опознаване на очарователния град Doolin, както и входа към Скалите Moher и Burren National Парк. Можете да посетите някои от най-важните забележителности на Ирландия в замъка Blarney и Cork Day Trip, който ще ви отведе в луксозен треньор през буйната провинция и ще включва опитен шофьор и водач, както и вход към Blarney Stone и Rock of Cashel. По време на Деня на Деня на Северна Ирландия от Дъблин: Блек такси турнето в Белфаст и Гигантската кауза, можете да научите всичко за бурната история на Белфаст и да видите геоложко чудо, описано в световното наследство. Професионалните водачи, качването и слизането от хотела, както и входните такси за основните атракции са включени. За по-задълбочена обиколка на околните атракции в Дъблин разгледайте тридневния корк, замъка Бларни, пръстена на Кери и скалите на морското железопътно пътуване. Този пакет с отлична стойност включва хост, входни такси за атракции, пътуване с автобуси и влакове с резервирани места и настаняване на две нощувки с пълна ирландска закуска.
  • Съвети на редактора

    Разбира се, има много повече да видите и да правите в и около Дъблин. Най- Открийте Ирландския център на улица Suffolk (точно до Grafton Street) предоставя удобна информация за туристическите атракции на града. Въпреки че може да звучи като клише, ирландската столица наистина е нейният народ. Неочакваните разговори и фрагменти от ирландски "банди" са най-вероятно едни от най-силните спомени, които ще отнеме с вас. Дъблинците са социален, добре осведомен и често доста осезаем куп, така че не се страхувайте да си поговорите и да попитате съветите им къде да отидат и какво да видят. По-специално, таксиметровите шофьори обичат да говорят и често ще се радват на всеки, който ще се вслушва в мненията за всичко - от политика до история и актуални събития.

    Ако останете в столицата за няколко дни, DART (леката железопътна мрежа на Дъблин) е спокоен начин да разгледате бреговата линия. Селото Howth, в най-отдалечения край на северната част на Дъблин е добре да си посетите. Тук посетителите ще намерят редица ресторанти, много от които сервират пресни морски дарове, тъй като Howth остава рибарско селище, макар и по-луксозно в наши дни. Изгледите от Как се ръководи са грандиозни. Също на северната страна и на линията DART е Малахайд, едно живописно село с красив замък, отворен за обществеността. Еднодневните екскурзии от града трябва да включват магически Glendalough, дом на руинен средновековен манастир, зашеметяващи езера и горски разходки. Грандиозен Powerscourt Къща и градини, в непосредствена близост до китното село Enniskerry е задължително за тези, които имат малко повече време на ръцете си. Има страхотен ресторант, занаятчийски магазини и великолепни площадки за разглеждане на вашите свободни места.

    Препоръчано: